Lecția „Florin Barbu”. Românul care a primit în Anglia atenția și grija statului român, la un pas de a fi arestat

La noi nici n-ar fi trebuit să fie interzise etnobotanicele, comerțul cu ele murea de la sine.

Păi nebun să fii să dai bani pe jointuri, când ajunge să dai drumul la televizor și fumul roz al speranței te îmbată și umple încăperea! Dar, dacă deschizi geamul și lași aerul împuțit al realității să te trezească…

Zilele astea ecranele televiziunilor și confuza lume online sunt pline de mesajele autorităților române care ne asigură că puține lucruri de pe lumea asta le strârnesc grija și atenția precum soarta românilor prinși în chinga sentimentelor xenofobe din Marea Britanie. Sentimente care au potențial să devină amenințătoare.

Ăsta e fumul care suplinește jointul. Dacă deschizi geamul…

După mine, cazul lui Florin Barbu – românul căruia i s-au luat copiii pentru că se certa de față cu ei cu nevasta infidelă și pentru că „dovedește că problema soției este foarte importantă pentru el” – este emblematic pentru felul în care statul nostru tratează de fapt problemele cetățenilor.

Copiii, un băiețel și o fetiță, au fost luați de serviciile sociale londoneze în cursul anului 2014. Săptămâna asta am publicat în acest ziar aspecte din sentința din 20 iunie 2016, prin care copiii sunt dați definitiv în adopție unui cuplu gay. Din acea sentință desprindem învățăminte despre ce înseamnă românii în ochii României. Trebuie amintit mereu că tatăl, mama și copiii sunt cetățeni români.

Din sentință aflăm că autoritățile noastre au fost notificate de serviciile sociale britanice încă din august 2014, că doi minori cu cetățenie română au probleme.

La acea dată tatăl mai putea măcar să-i vadă o dată pe săptămână, urma niște proceduri indicate de englezi și mai avea o speranță. I s-a spulberat în decembrie 2014.

 Abia un an mai târziu, Barbu merge la Ambasadă și primește… o listă de avocați. Pentru prima oară la dosar apare o hârtie românească în iunie 2016! Când judecătorul constată că e tardiv, copiii aveau altă casă!

Și asta, mișcarea anemică a Secției Consulare a Ambasadei României, sunt convins, s-a întâmplat pentru că dosarul începuse să fie mediatizat. Acum, când măcar public am dovedit că nu e un caz de care elitiștii să se ferească cu aroganță, că nu sunt semne de violențe sau de îndoctrinare de orice fel, statul își mișcă înțepenitele ciolane.

Când omul ăsta a dovedit – riscânduși sănătatea prin îndelungi greve ale foamei – că își iubește copiii și că nu mai pune nimic mai presus de interesul lor, parlamentarii români se pozează cu el, studiourile tv îi sunt deschise. Ba chiar senatorii au întocmit un raport și l-au dat ambasadorului Marii Britanii la București. Dar s-ar putea să fie din nou prea târziu.

Acum îl vor arestat. De fapt, astăzi, 1 iulie, se judecă o solicitare a serviciilor sociale ca el să fie arestat. Motivul este că a încălcat ordinele din 13 și 20 mai de a nu mai posta pe Facebook informații despre dosarele sale. E depusă și o lisă cu postări, pe pagina sa de profil și pe un grup unde se dezbat toate cazurile de copii români luați în custodie de diverse state europene. Și sunt destul de mulți!

Deja instanța a dispus ca, dacă el este depistat pe teritoriul Angliei, să i se rețină pașaportul și să i se interzică părăsirea țării. La această oră, el este prin România, având nevoie de mai multe documente, pe care diverse autorități abia acum i le eliberează. Evident, dacă Marea Britanie va emite un mandat pe numele său, situația se va schimba.

Alecu Racoviceanu

http://www.evz.ro/lectia-florin-barbu-romanul-care-a-primit-in-anglia-atentia-si-grija-statului-roman-la-un-pas-de-a-fi-arestat.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *